Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Klinische-farmacologie

Wanneer: dinsdagochtend

U kunt verwezen worden voor vragen en problemen rond geneesmiddelengebruik, bijv. bijwerkingen van verschillende geneesmiddelen, een ernstige bijwerking, of bij gebruik van veel medicatie een “medicatie review”.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

U wordt verwezen door de huisarts of een andere specialist. Het is belangrijk dat u een zo volledig overzicht meeneemt van de medicatie die u nu gebruikt, die u in het verleden heeft gebruikt en eventuele bijwerkingen die u (mogelijk) ervaren heeft. Dit nemen we tijdens het spreekuur door, waarna we bepalen of we nog verder onderzoek moeten doen, bijvoorbeeld farmacogenetica. Aan de hand hiervan wordt advies gegeven. Vaak volgt hiervoor nog een telefonische afspraak na eventueel aanvullend onderzoek en overleg in ons team met artsen-klinisch farmacologen en apothekers-klinisch farmacologen.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

U wordt geholpen door een internist in opleiding, die een aanvullende stage Klinische Farmacologie volgt of in opleiding is tot internist-klinisch farmacoloog. Vaak is er ook een ziekenhuisapotheker of een andere klinisch farmacoloog in opleiding aanwezig om direct vanuit verschillende gezichtspunten het probleem te analyseren. Supervisie vindt plaats door een internist-klinisch farmacoloog.

Patiënten worden besproken op het multidisciplinaire overleg met internisten-klinisch farmacologen, ziekenhuisapothekers-klinisch farmacologen en andere medisch specialisten met aandachtsgebied klinische farmacologie. Farmacogenetische analyse wordt ook besproken met het gespecialiseerde team binnen Klinische Chemie

Spreekuur

Het Klinische Farmacologie spreekuur valt onder de polikliniek Inwendige Geneeskunde maar ook de afdelingen Apotheek en Klinische Chemie zijn nauw betrokken.

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor