Uw bezoek
Wat gaan we doen?
Op dit spreekuur worden met name mensen gezien die een trauma (ongeluk) hebben doorgemaakt en daarbij botbreuken hebben gehad van de oogkas (of waarbij de oogkas betrokken is).
Tijdens het spreekuur wordt gekeken naar:
- Het zicht
- De stand van de ogen
- De functie van de ogen
- Symmetrie van het aangezicht
- Functie van de kaken en het kaakgewricht
- Gevoelsstoornis van het aangezicht
Indien er sprake is van dubbelzien is er ook een orthoptist aanwezig die de beweeglijkheid van de ogen in kaart brengt. In overleg met de patient zal vervolgens een behandelvoorstel worden gemaakt.
We zien ook patienten uit andere delen van Nederland die door collega’s naar ons worden verwezen.
Een operatie is niet altijd noodzakelijk voor de behandeling van een oogkasbreuk. Soms is het juist beter af te wachten en te kijken hoe het lichaam herstelt zonder operatie. Dubbelzien kan meerdere oorzaken hebben en een operatie is hiervoor niet altijd de beste oplossing. Door gezamenlijk patienten te zien, kunnen we daarin de beste beslissing nemen.
Soms is een operatie wel nodig om het beste resultaat te bereiken. In dat geval beschikt ons centrum over de nieuwste technieken zoals 3D-planning, het vervaardigen van op maat gemaakt implantaten en navigatie.
We doen mee aan een internationale studie naar de beste behandeling van oogkasbreuken.Onze begeleiding
Door wie wordt u geholpen?
- MKA-chirurg (kaakchirurg)
- Oogarts
- Orthoptist, op indicatie
Allen gespecialiseerd in aandoeningen van de oogkas (orbita).
Er vindt maandelijks een multidisciplinair overleg plaats waarin ingewikkelde orbita patienten worden besproken.
Hierbij zijn collega’s aanwezig van onder andere de neurochirurgie, radiologie, pathologie, radiotherapie, KNO en het Oogziekenhuis Rotterdam